Home Style

Štýl Classic

Pozrime sa spolu na Classic štýl, ten má svoje korene v starovekom Ríme a grécku. Ústredná téma je elegancia. Je to štýl, ktorý je ponorený do histórie a nemá nič spoločné s modernými prvkami.

 

 

Kladie dôraz na vyvážený a symetrický design, ktorý evokuje  harmonický a usporiadaný pocit.  Čo je do značnej miery dosiahnuté použitím  výrazného ohniska, napríklad vo forme veľkého mramorového krbu, schodiska,  sochy alebo nadrozmernej vázy. Ornamentové mramorové stĺpy sú tiež častými ukazovateľmi.

 

 

Ohniskové body v tomto designe  často predstavujú centrálnu líniu s ostatným zariadením, dokonale rozmiestnením po oboch stranách. Umiestnenie  ozdobných  kresiel, odkladacích stolíkov alebo rastlín na každej strane tejto línie v perfektnej symetrii dodáva tomuto štýlu eleganciu.

 

 

Pokiaľ ide o farbu, použivajú sa hlavne neutrálne odtiene, obľubené su mäkké terakotové a pudrové ružové farby ale aj jemné odtiene žltej, zelenej, modrej a hnedej. Môže byť použitá aj čierna farba avšak iba na vytvorenie obrysov.

 

 

Pri použití textílii v tomto štýle dobre funguje velvet, ťažká bavlna a plátno. Môže sa použiť aj taft ale len s mierou. Čo sa týka vzoru tak najčastejšie sa stretávame s ornamentami  alebo pásmi na tapetách a závescoh.

 

 

Drevo, mramor, kameň a bridlica je najvyhľadávanejšou voľbou pre podlahu.

 

Zaujal ťa tento štýl, vieš si v ňom predstaviť existovať, alebo iba ho výskušať na pár dní? Napíš mi zaujíma ma to.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll Up